Община Враца получи приз за социална ангажираност и добри практики
Община Враца получи приз за социална ангажираност и добри практики / Община Враца

На 13 и 14 април във Велико Търново се проведе XI Национален форум на доставчиците на социални услуги, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Националния алианс за социална отговорност /НАСО/ и неправителствени организации. Темата на форума бе „Предизвикателства на местните власти през новия Програмен период”. На срещата Община Враца бе представлявана от зам.-кмета Петя Долапчиева и директора на Дирекция „Здравеопазване, социални и младежки дейности” Галя Цветанова.

На форума бяха връчени Националните награди на НАСО за принос в социалното развитие на България. Сред  отличените бе и Община Враца, която получи приза за социална ангажираност и добри практики.

Наградата бе връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров на зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева, която благодари за високото признание и изрази готовността на общинска администрация за търсене на иновативни решения и развитие на Враца като водеща Община в социалната област в национален мащаб.

 

По време на форума Националният алианс за социална отговорност /НАСО/ обяви, че Алиансът  за Област Враца ще бъде представляван от директора на Дирекция „Здравеопазване, социални и младежки дейности” Галя Цветанова.