Общи действия с оглед сигурността по пътищата през зимния сезон
Общи действия с оглед сигурността по пътищата през зимния сезон / Община Видин

Какви стъпки да бъдат предприети с оглед превенцията на произшествия и обезпечаване на нормалното движение по улици и пътища при зимни условия – това обсъдиха по време на  среща кметът на Община Видин Огнян Ценков и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Видин. В срещата участваха също заместник-кметът на общината инж. Цветан Асенов и експерти от двете институции.

„Едно от нашите основни общи задължения е да осигурим проходимостта на пътната настилка в града – по основните улици, около жилищните квартали и блоковете“ – коментира главен инспектор Герасимов. Той изрази намерението си през този зимен сезон да бъде създадена такава организация, че да няма оплаквания от хората и да се обезпечат нормални условия за придвижване в града.

Огнян Ценков заяви, че от страна на общината ще бъде осигурено всичко необходимо по отношение на снегопочистването и като техника, и като работна ръка. Ще бъдат определени служители, които да са в постоянно взаимодействие с представители на „Пътна полиция“. Идеята е информацията за всякакъв вид усложнена ситуация на пътя да стигне бързо до всички заинтересовани страни, които веднага да координират действията си и да реагират по компетентност за разрешаване на проблемите.

На следваща среща до края на месеца ще бъдат обсъдени още подробности и конкретизирани съвместните действия.