Българските полицаи отбелязват своя професионален празник
Българските полицаи отбелязват своя професионален празник / Дарик Враца - архив

На 8 ноември, когато Църквата отбелязва Архангеловден, полицейските служители честват своя професионален празник. По този повод видинската полиция организира Ден на отворените врати за третокласници. В 9.00 часа възпитаниците на Детско полицейско управление към СУ ”Любен Каравелов” ще прекрачат прага на полицията. В празничния ден учениците ще видят и научат много нови неща за делниците на служителите на реда.

През последния месец, общо 23-ма полицаи от областната дирекция на МВР и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула са наградени от старши комисар Янко Янколов с писмена похвала за постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните си задължения, съобщават от сектор „Човешки ресурси“  в дирекцията.

По повод празника директорът на Областната дирекция на МВР във Видин старши комисар Янко Янколов се обърна с поздравление към колегите си. „Приемете пожелания за житейски късмет и благополучие. Бъдете живи и здрави! Нека множим професионалните успехи, нека работим с чест и достойнство, отдадени на полицейската професия, станала наша съдба!“ – така честити празника старши комисар Янколов.