/ ThinkStock/Getty Images
Пуснаха движението по връзката на пътя Мездра-Лютидол при пътен възел „Ребърково“ - с път Мездра-София, с което се улеснява пътуването на жителите от Ребърково, Лютиброд, Зверино, Елисейна и останалите населени места от региона.

Заради изграждането на пътния възел и модернизирането на трасето на Мездра-Ботевград до момента шофьорите преминаваха по обходни маршрути, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Улеснение за всички шофьори: Отварят за движение отсечката Мездра-Лютидол

В момента се извършват довършителни работи по пътната връзка, монтират се необходимите пътни знаци за временната организация на движение и веднага след като приключат всички дейности, гарантиращи безопасността, ще се пусне движението.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно пътната организация и въведеното ограничение на скоростта до 50 км/ч.

Припомняме, че от 19 февруари движението по пътя Мездра-Лютидол се извършва двупосочно в по две ленти в посока. Само в района на Лютидол автомобилите преминават в една лента.

Ето кога отварят пътя Мездра-Лютидол

През пролетта, след като бъдат издадени необходимите разрешения за строеж, предстои движението по трасето да бъде ограничено, за да продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачене, както и двата пътни възела при Дърманци и Мездра.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня