/ ThinkStock/Getty Images
Очаква се отварянето на участъка значително да облекчи движението в района
В 17:00 часа ще бъде отворена за движение отсечката Мездра-Лютидол, като част от пътя Мездра-Ботевград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Отварянето на пътя се забави с няколко дни заради поставяне на вертикалната маркировка. Трафикът по новопостроените участъци ще се извършва двупосочно, в по две ленти в посока.

Ето кога отварят пътя Мездра-Лютидол

Между Дърманци и Лютидол шофьорите ще преминават по нов път с изградени защитни съоръжения и положени мрежи за защита от обрушване. Само в района на Лютидол автомобилите ще преминават в една лента.

Очаква се отварянето на участъка значително да облекчи движението в района. Както обясни председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов, пътят между Мездра и Ботевград ще бъде отново затворен в средата на април, за да продължи неговото разширение.

До тогава се окачва да бъде завършен ремонтът на моста в село Горна Кремена, община Мездра, откъдето отново ще преминават тежкотоварните камиони. За тези два месеца ще бъде направен ремонт и на най-увредените участъци от обиколните маршрути.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мая Ценова, БТА