Ново дарение на Кирил Маринов
Ново дарение на Кирил Маринов / Петя Димитрова
Ангел Младенов
84350
Ангел Младенов
Златко Живков
  • Ангел Младенов
  • Златко Живков

Домът за възрастни хора с увреждания в село Горна Вереница, община Монтана вече разполага със специализиран микробус. Превозното средство е осигурено от най-големия дарител на Монтана - Кирил Маринов. Той е роден през 1927 година в село Винище и живее от 66 години във Франкфурт, Германия.

Даренията, които е направил Маринов за най-нуждаещите се хора в Монтана се изчисляват на около 1 милион лева, уточни неговият племенник Ангел Младенов. Сред тях са тренировъчното игрище за децата от футболната школа на в града, няколко детски площадки в различни паркове, парични и предметни помощи за домовете за деца с увреждания, за църквата в село Винище и часовниковата кула там, както и за обновяване на паметника на загиналите от родното му село.

Ново дарение на Кирил Маринов
netinfo


Специализираният микробус за дома в Горна Вереница е девет местен, разполага с рампа и укрепителни колани, уточни директорът на дома Борислав Григоров. Автомобилът ще бъде използван за превоз на хората до специализирани здравни кабинети и стоматолог.

Това е четвъртият микробус, който Маринов дарява. Предишните три по негова воля са предоставени на кукления театър, болницата и предприятие „Спортни имоти", заяви кметът на Монтана Златко Живков. Той изрази благодарността си към Маринов и представителят му Ангел Младенов за поредното дарение, така необходимо за хората от дома в Горна Вереница
.