Момиче от Монтана ще представя България в конкурса „Miss European Tourism“
Момиче от Монтана ще представя България в конкурса „Miss European Tourism“ / DS Public Relations

“Мис Монтана 2014 Габриела Петрова ще представи България на международния конкурс „Мис Европа Туризъм 2014“, който ще се проведе в периода 28 юни - 5 юли в Румъния. Това съобщиха от модна агенция X Model Group. Представителката на България е на 20 години, висока е 168 см., зодия Лъв. Изучава „Публична администрация“ в Стопанската академия в Свищов.

Всички участнички ще бъдат посрещнати на 28 юни в Букурещ, от където ще започне дълга обиколка по културно-исторически обекти, сред които - сградата на Парламента в румънската столица, замъкът на Граф Дракула, музеи, общината в Брашов, местно училище и църква, както и много домове за деца и възрастни хора. Конкурсът ще се проведе на 4 юли в град Брашов.

Официалната част на събитието включва дефилета с национални носии, бански костюми и официални тоалети. Габриела ще представи официални рокли и национална носия на дизайнерката Светла Димитрова – от модна къща „Ариес Уникат“ - многократен носител на най-високото модно отличие страната - Златната игла за Дизайнер на годината.

Организаторите от X Model Group и Миропа Кьосева от MSA Model Group - национален директор и лицензиант за България на конкурса „Miss European Tourism 2014“ уточниха, че идеята на събитието е популяризирането на европейски туристически дестинации.