/ ThinkStock/Getty Images
Престъпните посегателства били от кметства и магазини в населени места в Северозападна България
В резултат на прецизни оперативни действия на криминалисти от Монтана и Видин са установени извършители на множество кражби. С постановление на Районна прокуратура-Монтана днес е наложена 72-часова мярка за задържане на мъж на 41 г. от с. Смоляновци, с криминални регистрации в полицията и осъждан.

Полицаи намериха откраднат автомобил

На 26 април, той бе задържан от полицаи в населено място в близост до града, след като в сряда в сутринта избяга от полицейски патрул, пристигнал на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда установили на местопроизшествието и мъж на 34 г. от  Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24-часовото му задържане, днес е задържан на територията на полицията в Белоградчик.

Крадец си тръгна с малко пари, цигари и безалкохолно

При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазина, а на около 50 метра от магазина намерили лек автомобил "Ауди" с монтанска регистрация, собственост на избягалия мъж.

В канал в близост до автомобила намерили изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване.

Заловиха крадци след преследване

Предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане на мъж на 41 г.. Разследващи и криминалисти от Монтана продължават работата по доказване на престъпната му дейност. Действията се извършват под надзора на Районна прокуратура Монтана.  

Разследващи полицаи и криминалисти от Видин работят по доказване съпричастността на мъжа на 34 г. и мъж на 41 г. към престъпни посегателства, осъществени през април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин.

Задържаха 6-ма младежи за кражби

В заложна къща в Монтана, полицията е открила и иззела телевизора - обект на кражба от кметството в село Протопопинци. Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.