доброволци Видин
доброволци Видин / Община Видин

11 ученици се включиха като доброволци в третия сезон на фестивала „Летни вечери на операта и балета „Баба Вида“, който се проведе от 2 до 4 август.
 Кметът на Общината Огнян Ценков се срещна с тях, за да им изкаже своята благодарност. „Справихте се чудесно, зарадвахте всички нас с вашия всеотдаен труд и ние се гордеем с вас“ – каза той. След което връчи благодарствен адрес на всеки от младите хора. „Вие помогнахте да се реализира едно прекрасно начинание, което бе оценено високо от цялата видинска общественост и гостите на старопрестолния ни град. Продължавайте да работите със същата отдаденост за осъществяването на благородни каузи" – пише в адреса.
Младите хора помагаха в организационната подготовка на събитието и упътваха зрителите при настаняването им на трибуните по време на трите фестивални вечери.

От името на всички доброволци (ученици от ППМГ “Екзарх Антим I”, СУ “Цар Симеон Велики” и СУ “Св. св. Кирил и Методий”) Моника Яворова благодари на кмета и неговия екип за гласуваното доверие, като заяви, че догодина отново ще се включат с желание в подготовката на фестивала.

Едно от момичетата – Габриела  Прокопиева, която живее и учи в колеж с изучаване на география и изобразително изкуство в Лондон, нямаше възможност да присъства на срещата. Тя е дошла през лятото в родния Видин, за да даде своя доброволен труд по време на оперния фестивал.