/ Дарик Враца
"Екипите и техниката на общинско предприятие „Чистота” имат пълна готовност за почистването на първия сняг", заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Враца е готова за зимата

Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол.

Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна сеч след сигнали на граждани, подписки и експертно становище за премахване на стари високи дървета, разположени в близост до жилищни блокове.

Подменят се осветителни тела на уличната мрежа и се поставят допълнителни в тъмни улички и малки градски градинки, уточни Живков.

Монтана зима
netinfo

По повод сигналите за препълнени контейнери и разпилян боклук в някои градски квартали кметът заяви, че сметосъбирането се извършва по график през ден. В събота и неделя комуналната фирма не работи, освен при извънредни ситуации.

„Ние можем да извозваме сметта и през почивните дни, но проблемът е, че сепариращата инсталация на регионалното депо не работи. Само по изключение и с изричното разрешение на Инспекцията по околната среда може да се извозва директно на депо без предварително разделяне на отпадъците, заяви управителят на общинското предприятие „Чистота” Илиян Илиев.