Ремонтът на язовира започна.
Ремонтът на язовира започна. / Община Хайредин
Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет и кмета на Община Хайредин Тодор Алексиев започнаха ремонтните дейности по проблемния язовир "Рогозен 1". Това съобщиха тази сутрин от общинската управа в Хайредин.

От тази сутрин се работи по укрепване на преливника и инсталиране на закупените два нови сифона, които се очаква всеки момент да заработят и заедно с останалата техника да намалят нивото на язовир "Рогозен 1" до привеждането му в нормално състояние. Възстановителните дейности по преливника ще продължат до неговото напълно изграждане и връщането му до безопасно експлоатационно състояние.

Адекватната реакция на всички институции, които работиха като екип при бедствената ситуация предотврати изключително сериозни последствия,  вероятно не само за жителите на трите населени места, заради които бе обявено бедствено положение в общината.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов, който прие ситуацията сериозно и ми повярва. Язовир "Рогозен1"  и в момента е един от най-опасните язовири по каскадата и неговия ремонт беше неотложен. Благодаря също и на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на всички екипи, които в последните няколко денонощия работиха за това да бъде избегнато наистина едно голямо бедствие“, каза Тодор Алексиев.
Община Хайредин