/ БГНЕС
"Първата задача на новоизбрания видински кмет ще е да се обърне към всички парламентарнопредставени партии и да настоява за мощна подкрепа за Видин и за Северозапада". Това заяви д-р Цветан Ценков, който спечели кметската надпревара във Видин в първия си коментар след обявяването на резултатите, предава БТА.

Доктор Цветан Ценков, издигнат от МК СДС, печели изборите в община Видин

"Когато говорим за местни избори, политика има - но това е политика в името на видинчани, на моите съграждани и съселяни от района, а не чиста партийна политика, както е на парламентарните избори. Имам изключително много приятели в ГЕРБ, изключително много приятели в БСП и в ДПС и като бивш депутат, мога да заявя, че само съединението прави силата.

Ще направя всичко възможно да убедя моите съграждани и всички политически партии, че ще бъда изключително диалогичен и консенсусен човек и в никакъв случай няма да прокарвам чисто политическите интереси на политическите партии. Видин е на всички ни", каза д-р Цветан Ценков.

Тази победа не е моя, тя е на видинчани, тя отразява огромното желание на целия регион да тръгнем напред и да се върнем на картата на България, допълни новоизбраният кмет.

Кандидатът за кмет на Видин на МК СДС д-р Цветан Ценков печели изборите при обработени 48% от избирателните протокол

Видин е един от емблематичните градове в страната, това е портата към Европа, градът, от който започват двата химна, коментира д-р Цветан Ценков. "Победата е на видинчани и им благодаря с цялото си сърце за подкрепата, която ми гласуваха", посочи още д-р Ценков.

Д-р Цветан Ценков е кардиолог и спечели на втория тур кметските избори във Видин. Той бе издигнат от Местна коалиция "СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР)" и печели кметските избори с 58,27 процента (11 610 гласа) срещу досегашния кмет на община Видин Огнян Ценков, издигнат от ГЕРБ, за който гласуваха 39,49 на сто (7869 гласа) избиратели.

Цветан Ценков: Видин трябва да се завърне на картата на България (ВИДЕО)

Д-р Цветан Ценков е роден на 27 април 1962 г. във Видин. Завършил е Медицинска академия в София. Заместник-председател на Асоциацията на частните лечебни заведения. 5 години е работил в Либия.

Народен представител в 39-тото НС, зам.-председател на здравната комисия. Бивш член на Управителния съвет и Надзорния съвет на Националната здравна каса. Бил е член на НДСВ, но в момента не членува в политическа партия. Семеен с две деца.
БТА