Консултации за СИК в Монтана.
Консултации за СИК в Монтана. / Община Монтана
Освен вече обявената от БСП кандидатура на Атанас Костадинов, стана ясен и водачът на листата на ГЕРБ за Монтана. Той е Деян Димитров – бивш кмет на община Георги Дамяново и настоящ председател на областната структура на партията. За ДПС в Монтана на изборите ще се яви Петър Чобанов, които и предишният мандат беше народен представител на партията от същия избирателен район.

Предложението на местната организация на АБВ, което чака одобрение от централното ръководство, е Петър Петров. Той беше заместник областен управител по време на участието на АБВ в коалиционното правителство на Бойко Борисов. Реформаторския блок, ББЦ, Патриотичен фронт и „Атака” ще обявят водачите на листите си за Монтана в края на седмицата.

Днес бяха проведени и консултациите за състава на секционните избирателни комисии в община Монтана. На преговорите при кмета Златко Живков се явиха осем представители на парламентарни партии – ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок, ДПС, ББЦ, Патриотичен фронт и „Атака”.
Общо 79 секции ще бъдат образувани, като 56 са в града и 23 в селата. В тях ще работят общо 669 души. Имената им ще бъдат предложени в Общината най-късно до 20 февруари до обяд, включително и тези на резервните членове.

Като ръководни позиции в СИК – председатели, заместник председатели и секретари партиите също се споразумяха. ГЕРБ ще има 79, БСП – 42, ДПС – 33, Реформаторски блок – 24, Патриотичен фронт - 19, ББЦ 16, а АБВ и „Атака” - по 12.