Хайтов: Време е държавата да направи нещо за Враца и региона!
Хайтов: Време е държавата да направи нещо за Враца и региона! / ЗНС Враца

"Ако до 6 месеца не се случи нещо позитивно за Враца и областта, ще преосмисля отношението и поведението си в парламента на конструктивна опозиция. Време е управляващата коалиция да обърне внимание на хората от нашия регион, защото в момента държавата мисли за областта и Северозападна както мащехахата "се грижи" за заварените си деца", това заяви днес (3 април) Явор Хайтов пред делегатите от областната конференция на Земеделски народен съюз във Враца.

Форумът, който според устава на ЗНС, има правомощията на областно делегатско събрание, утвърди членове на Управителния съвет, на Областното настоятелство и на Контролно-ревизионната комисия. Отделно от това бяха определени делегатите, които ще участват в събота, на 9 април, в работата на 40-ия конгрес на ЗНС - най-висшият партиен форум ще се проведе в зала III на НДК в София.

"Ние сме част от най-старата българска партия и като стожер в политическия живот сме изправени пред дилема: не е ли време да приобщим и други политически субекти в един голям и силен Народен съюз", попита участниците в областното делегатско събрание Хайтов, който беше преизбран в УС на областната структура заедно с местния лидер Пламен Ганецовски и земеделския производител Георги Димитров. В ръководството е и Георги Василев от Роман.

Хайтов: Време е държавата да направи нещо за Враца и региона!
netinfo

За член на контролно-ревизионната комисия беше избран Бисер Дойнов. Представители от 10-те общини на Врачанска област попълниха областното настоятелство на ЗНС: Георги Димитров и Сашо Вълков /от община Враца/, Георги Валентинов /Мездра/, Георги Василев /Роман/, Петър Данчев /Криводол/, Иглика Сълковска /Борован/, Георги Георгиев /Хайредин/, Христо Марински /Бяла Слатина/, Стефан Александров /Козлодуй/ и Илия Илиев /Оряхово/, като единствено представителят от Мизия ще бъде излъчен по-късно. За областен лидер на ЗНС беше преизбран Пламен Ганецовски, който в доклада си пред делегатите отчете успешното участие на ЗНС през последните 3 избора - за европейски парламент, за 43-о Народно събрание и за местни органи на властта.