Хванаха мъж с незокнен дървен материал
Хванаха мъж с незокнен дървен материал / DarikNews.bg, архив
Горски надзирател от Лом поискал съдействие от полицията да залови бракониер, превозващ дърва без контролна марка.
Мъжът обяснил, че в землището на с. Добри Дол, общ. Лом, е установил познат мъж от гр. Лом, който управлявал товарен автомобил "Ивеко Турбо Дейли" с плевенска регистрация, с натоварени в него 5 куб.м. дърва от вида "дъб". Дървата били без редовно писмено позволително и немаркирани с контролна горска марка. Горският надзирател разпоредил на мъжа да спре и остане на място, за да бъде извършена проверка, но той не изпълнил разпореждането, разтоварил автомобила и потеглил в неизвестна посока. Б.И. поискал съдействие от органите на МВР за установяване и задържане на автомобила с водача.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом установили водача на товарния автомобил – Л.Л./29 г./ от гр. Лом. Установено е, че ползваният от Л.Л. товарен автомобил е собственост на търговско дружество от гр. Плевен с МОЛ Р.Л./58 г./ от гр. Плевен.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 6 във вр. с ал. 2 и чл. 270, ал. 1 от НК. Дървата са иззети и оставени на отговорно пазене в горския разсадник в с. Василовци. Л.Л. е задържан за срок до 24 часа. Работа по случая продължава РУ Лом.