/ iStock/Getty Images
19 000 къса - 950 кутии цигари са задържани при проверка на лекотоварен автомобил пътуващ от България към Белгия през ГКПП "Дунав мост Видин - Калафат", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Иззеха контрабандни цигари в товарен автомобил на ГКПП „Дунав мост“ - Русе

Българските митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ селектирали за проверка лекотоварен автомобил с великотърновска регистрация, управляван от български гражданин.

Той заявил, че превозва хранителни продукти към Белгия и отрекъл да пренася акцизни стоки, но при сканирането с рентген митническите служители забелязали подозрителна плътност на две места между превозваната стока.

На пост: Митническото куче Джейк откри цигари в района на Дунав мост 2 (СНИМКА)

При щателната проверка, в куфар и на дъното на кашон с царевични пръчици, те откриват тютюневи изделия от четири марки от висок клас с общо количество 950 кутии, всички облепени с български акцизен бандерол, и на пазарна цена близо 6000 лева.

За цигарите водачът е заявил, че са лично негови, като е посочил също, че не разполага с опростен придружителен документ. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.