Млад шофьор помете спирка във Велико Търново, съобщиха от полицията. Той се е врязал с голяма скорост в автобусна спирка в центъра на града.

БГНЕС

Малко след полунощ шофьорът на автомобила е изгубил управление над превозното средство и се е блъснал с висока скорост в автобусната спирка в центъра на града срещу сградата на общината.

БГНЕС

Кадри от уеб камерата на Общината, разпространени в социалните мрежи, показват, че автомобилът напуска пътното платно, качва се на тротоара, събаря уличен стълб за осветление, помита няколко дървета и се забива в спирката, без да има следи от спирачен път.

БГНЕС

В района не е имало минувачи, затова и пострадали хора няма, водачът е откаран без опасност за живота в Центъра за спешна медицинска помощ. Той е на 20 години, взети са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни, назначена е и кръвна проба.

По случая се води разследване за нанасяне на материални щети в значими размери. Рано тази сутрин започна почистването на района и възстановяването на щетите от екипи на Общинското предприятие „Зелени системи“ и фирмата, поддържаща уличното осветление в града.
БТА