/ DarikNews.bg
Катастрофа е станала на територията на полицията в Стражица. На пътя между селата Драганово и Сушица са се ударили товарен и лек автомобил. Пострадала е една жена, която веднага е транспортирана към горнооряховската болница.

Първият сняг доведе до пътни инциденти и затворени пътища в областта

Снеговалежът във Велико Търново намаля, но обстановката в областта остава снежна. Проходът на Републиката е почистен и опесъчен, а по пътя Велико Търново - Русе продължава поетапното пропускане на автомобили.

От началото на обилния снеговалеж областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна телефонна връзка с директорите на отговорните за пътното поддържане институции и координира работата по почистването на пътища в областта. Тя поддържа връзка и с колегите си от съседните области Габрово, Ловеч, Търговище и Стара Загора.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Информация се обменя и с кметовете на общини и екипите, които почистват пътищата. Координацията с тях и с фирмите които почистват пътищата е много добра. Осигурени са три роторни снегорина и един „БАТ“ на дежурство в Свищов, 19 трактора, 49 комбинирани автомобила за разпръскване на пясък и почистване на сняг,  4 пясъкоразпръсквача, 5 лугопръскачки и 14 товаръчни машини.

В готовност да се справят с възникването на сложни ситуации са структурите на ОПУ, РД ПБЗН, РЗИ, КАТ, ДАИ, Вик „Йовковци”, Център за спешна медицинска помощ и Басейнова дирекция-Плевен. 

Във всички детски заведения и училища са осигурени необходимите количества горива за отопление, вече са подписани договори с фирми за снегопочистването и поддържането на общинските пътни мрежи в градовете.