След осъществяване на контакт със застрахователя, трябва стриктно да бъдат следвани неговите инструкции
От Асоциацията на българските застрахователи информират пострадалите от градушката във Великотърновско, че застрахователните екипи работят денонощно.

В позиция, изпратена до медиите, се посочва, че пострадалите от природното бедствие в района на Велико Търново при първа възможност трябва да се обърнат към застрахователя си и да подадат уведомление за претенция.

След градушката във Великотърновско: Изпочупени коли, отнесени покриви и щети за милиони (СНИМКИ)

След осъществяване на контакт със застрахователя, трябва стриктно да бъдат следвани неговите инструкции. Екипите на застрахователите работят денонощно и без почивен ден, за да могат да откликнат на стотиците спешни сигнали за щети по домовете и по друго застраховано имущество след природното бедствие на 12 юни.

Вещите лица на застрахователя ще направят оглед при първа възможност. От асоциацията молят пострадалите да проявят търпение докато специалистите стигнат до техния обект.

Силна градушка удари няколко града у нас, има потрошени коли и наводнени улици (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ръководството на асоциацията уверява, че към застрахователите е отправен призив да организират огледите максимално бързо.

Унищожителната градушка на 12 юни нанесе множество щети върху имуществото на жителите във Великотърновско, както и в съседната община Лясковец.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Марина Петрова, БТА