За втори път глобяват експерт, бавещ експертиза по случая с бебето от фризера
За втори път глобяват експерт, бавещ експертиза по случая с бебето от фризера / Дарик нюз, архив

Експертът, който бави обобщението на втората експертиза по така наречения случай- ,,бебето от фризера" е глобен за втори път. Финансовата санкция е в размер на 500 лева, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура В. Търново- Катя Лещакова. Глобеният медик е сред деветимата експерти, на които в началото на 2011 година Окръжната прокуратура постави 20 задачи, за да се изясни дали лекари умишлено са умъртвили недоносеното бебе на 17-годишна ученичка от Лясковец.

Заради смъртта на бебето в края на ноември 2010 година бяха арестувани четирима лекари от Горнооряховската болница, а след разразилия се буря министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов прочете пред парламента скандални разговори между медиците, записани със специални разузнавателни средства.

Първата експертиза показа, че в случая става дума за израждане на мъртъв плод и лекарите нямат вина. След нея обаче прокуратурата реши да възложи на деветима души допълнителна експертиза. Тя е готова от средата на миналата година, но заключение все още не е представено. Именно експертът, отговорен за забавянето, е глобен за втори път. В случай, че и тя оневини лекарите прокуратурата трябва да прекрати разследването заради липса на престъпление.