/ iStock/Getty Images
Във Великотърновско ще ваксинират срещу COVID-19 трудноподвижни лица и на хората, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони на областта, както и на такива от уязвими групи.

Поради високия епидемиологичен риск от инфектиране, свързан с условията и начина им на живот, от мобилни екипи на лечебни заведения, е създадена следната организация:

- на 10 юни (четвъртък) на територията на община Сухиндол (Бяла река, Красно Градище и Коевци) ще се извърши имунизация от мобилен екип на МОБАЛ „Д[1]р Ст. Черкезов“ и ЦСМП – Велико Търново;

- на 11 юни (петък) на територията на община Елена (Майско, Буйновци, Ничовци, Беброво, Бялковци, Палици и Чакали, Елена) ще се извърши имунизация от мобилен екип на Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Велико Търново.

Положителните проби за коронавирусна инфекция в региона са общо 9 654, като новозаразените за отминалите 24 часа са шестима. Активните пациенти са 170, като настанените в болница са 47. Починалите са 664-а, а оздравелите 8 820 човека.

38 562 дози от различните ваксини срещу COVID-19 са поставени във Великотърновска област.
 
Информационна агенция Фокус