Включиха 14 футболни съдии от региона в националните ранглисти на БФС
Включиха 14 футболни съдии от региона в националните ранглисти на БФС / Gong.bg

14 футболни съдии ще представят Област В. Търново в националните групи през новия сезон, показват публикуваните от БФС ранглисти.

В "А" група главни съдии ще бъдат Станислав Ставров и Стоян Денев. Асистенти в елита са Петко Павлов, Георги Дойнов, Ивайло Атанасов и новото попълнение Илиян Капарашев. Той влиза в ранглистата на мястото на Тихомир Боболов. Бившият международен асистент- съдия прекратява кариерата си предсрочно заради упорита травма, която го преследва от доста време насам. Боболов е вторият опитен асистент, който се отказва тази година. Преди него също предсрочно си взе сбогом с терена Красимир Кандиларов, като причината бе идентична- продължителна контузия.

Двама са ръководещите арбитри от старата столица и в "Б" група- Никола Атанасов и Георги Давидов. Помощници са великотърновците Недялко Матанов, Мариян Йонков и Милен Арабаджиев, както и свищовлията Асен Атанасов.

Двама са и младите съдии от региона, които ще свирят мачове в националните групи до 17 и до 19 години. Добрата новина за Мустафа Шефкет от В. Търново е, че по преценка на Съдийската комисия ще получи шанс за изява и във втория ешалон. В тази ранглиста е и Георги Гинчев от Павликени. За свободните места в нея Съдийската комисия ще проведе конкурс на 6 септември.