/ netinfo

За четвърта поредна година в село Правда се проведе празника Трифон Зарезан - традиционно зарязване на лоза и конкурс за най-добро домашно вино и пелин. В надпреварата тази година се включиха 12 майстори на гроздовия еликсир. В категорията „Бяло вино” участниците в конкурса бяха 2, в „Червено вино” -7, а в категория „Пелин”-3.

На 14 февруари празнуваме три празника

Тричленното жури с председател кметът на селото Венета Василева и членове бяха Ганчо Панайотов и Стефан Ангелов оцени домашните вина и пелин.

За четвърта поредна година Димитър Ирманов спечели първо място за най-добро бяло вино. На второ място се класира Димитър Георгиев. При червените вина отново победител стана Димитър Ирманов. На второ място журито класи виното на Христинка Стефанова, а трето място спечели Никола Нешев.

Най-добрият майстор на пелин се оказа Димитър Георгиев. На второ място Атанаска Ранева, а трети е Георги Николов. Преди да бъдат оценени най-добрите бели, червени вина и пелин, самодейците от НЧ „Звезда-1905” по традиция зарязаха лозите и ги поляха с руйно вино, а след това празничната веселба продължи във фоайето на читалището, където с жителите и гостите на село Правда пяха и танцуваха за здраве и берекет.

Организаторите на празника - НЧ „Звезда-1905”, ПК „Надежда” и Кметство Правда си пожелаха здрава и плодородна година и следващия път участниците да са повече.