/ iStock photos/Getty images
Назначената от кмета на Велико Търново Даниел Панов комисия за проверка на готовността на великотърновските училища за новата учебна година не установи нередности и проблеми.

Това съобщи заместник-кмета проф. Георги Камарашев. В образователните институции няма незавършени ремонти. Покривът на Средно училище „Вела Благоева“, който пострада при бурята и градушката през юни, ще бъде готов преди 15 септември.

Ще измерват образователните резултати в детските градини и училища по нова методология

"В Основно училище „Бачо Киро“ има мащабен ремонт, но там е направен график и е създадена организация на учебния процес. Част от децата ще учат в учебното заведение, а друга част ще бъде пренасочена към Природоматематическа гимназия „Васил Друмев“, посочи проф. Камарашев.

"Започна подготовка и на пешеходните пътеки към училища и детски градини от перифериите към центъра на града", каза още заместник-кметът. "Сблъскахме се със ситуация, че температурата на асфалта е 53 градуса и при поставянето на боята тя не може да залепне и става на юфка", обясни проф. Камарашев.

"Заради това се работи сутрин от 5:00 до 10:00 часа, докато е хладно, защото след това е невъзможно", добави той. Според него с тези темпове освежаването на „зебрите“ около учебните заведения в общината вероятно ще приключи до края на този месец или най-късно до 8 септември.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Венков, БТА