Театър Весел представи В. Търново на екологичен фестивал
Театър Весел представи В. Търново на екологичен фестивал / снимки: Театър ВЕСЕЛ

Театър „Весел" представи Велико Търново на екологичен фестивал в Благоевград. Куклената трупа изигра „Госпожа Жител и господин Пазител" на закриването на театралния фестивал „Слънчоглед", който се провежда през май в рамките на  културните празници в Благоевград. Представлението е най-новото заглавие в афиша на великотърновския куклен театър и вече е спечелило адмирациите на детската публика от Велико Търново, Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Шумен, Варна, Ямбол, Стара Загора и Пловдив.

„В беда ако си, на 112 позвъни! Спасителния номер запомни!" е водещият мотив на спектакъла, чийто сюжет разглежда проблеми на екологията, здравето, бедствията, авариите, пожарите и безопасността на движението. Режисьор на постановката е Веселин Василев, сценограф - Емелияна Тотева, композитор - Петър Атанасчев. „Госпожа Жител и господин Пазител" се играе със специалното участие на актрисата Елка Баланова.

В петото издание на театралния фестивал „Слънчоглед" са участвали спектакли на държавни и частни формации от София, Сливен, Габрово, Благоевград и Велико Търново. Пред публиката са представени постановки с образователен характер и представления с екологична тематика.

Фестивалът се проведе в рамките на пет дни под патронажа на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, а почетен гост на събитието бе известната на няколко поколения зрители куклена актриса Слава Рачева.