Светла Йорданова и Емил Стефанов с призови класирания на турнир в Румъния
Светла Йорданова и Емил Стефанов с призови класирания на турнир в Румъния / Личен архив

173- ама състезатели участваха в Открития турнир по шахмат "Емил Унгуреану" в румънския град Предеал. Сред тях бяха треньорката на ШК “Етър” Светла Йорданова и младата надежда Емил Стефанов.

“Изиграха се 9 кръга на класическа контрола от 1.30 часа на състезател за цялата партия. Постигнах 6 точки, от 6 победи и 3 загуби и съм трета при жените и втора в рейтингова група до 2100. Емил също се представи отлично и спечели трета награда при шахматистите с рейтинг до 2000. Той е и първи сред връстниците си до 14 години с 5,5 точки. Турнирът беше за обиграване и изпробване на нови схеми преди отборните първенства за юноши през септември. Емил имаше възможност да премери сили със състезатели от силната румънска школа и натрупа безценен опит. Отлична игра показа срещу международните майстори  Робин-Александру Драгомиреску и Габриел Милеску, като срещу втория завърши реми”, разказа Светла Йорданова.

Утре тя заминава за Варна, където ще бъде съдия на детския турнир за Купа “България- Морско конче”.  Великотърновският клуб ще се представи в надпреварата с петима състезатели на възраст от 8 до 16 години.