Сашо Нанков доволен от играта на етърци при загубата от Литекс
Сашо Нанков доволен от играта на етърци при загубата от Литекс / netinfo

Загуба с 4:0 при гостуването на “Литекс” в Ловеч претърпя „Етър В. Търново”. Мачът с лидера в класирането на “А” група се игра на терен в комплекс “Салито” пред около 500 зрители. През първата част Николаев изпълни фаул от 20 метра, но прати топката в ръцете на вратаря на домакините. За ловчанлии пробив на Том отляво завърши с пас към Джордан, който се забави и не можа да овладее добре топката.

Централният нападател на ловчанлии се реваншира в 40- ата минута, когато при удар на Никола Колев, топката попадна в него и хладнокръвно откри резултата.До края на полувремето Асприля можеше да покачи. Той бе изведен отлично с дълъг пас от Руменов, пребори се с търновски бранител, но стража Димитров изби.

В 49- ата минута отново Джордан  покачи на 2:0, като бе изведен зад защитата на етърци от Джазула, асистирал му и за първия гол. Албанският халф след това опита силата на удара си от границата на пенала, но вратарят спаси, а пропуск направи и Джордан.

В 64-та минута младокът Руменов изведе отлично Джордан и  за тарана не представляваше особен проблем да оформи своя хеттрик. Пет минути след това активният Асприля също се разписа, но след маркирата засада.

Резултатът набъбна на 4:0 в 70-ата минута, когато след грешка отдясно Джазула, получи пас от Ваюши, излезе сам срещу вратаря и не пропусна да се разпише.

До края „виолетовите” потърсиха поне почетен гол и имаха две възможности. Удар на Илко Трифонов с левия крак по диагонала бе спасен от вратаря на „Литекс”, а после Байдаков свали топката с глава на Мустафов, но стражът го изпревари и стигна пръв до топката.

“Много сериозна проверка, преминала при високо темпо, почти без нарушения. Не очаквах, че ще излязат с титулярния си състав. Нашият отбор се противопостави успешно и явно има защо тимовете от “Б” група да не искат да играят с нас. Финансовият директор на “Литекс” Величко Дихонов каза много добри думи за представянето ни и дори подчерта, че с този отбор не можем да имаме проблеми във “В” група”, комантира президентът на великотърновския клуб Александър Нанков.

“Литекс”: Орлинов, Ср.Попов, Бодуров, Божиков, Горанов, Руменов, Н.Колев, Асприля, Том, Джазула, Джордан( Ваюши, Берберович, Пл.Николов, Цветков, Минчев)

„Етър ВТ”: Димитров, Ангелов, Бисеров, Мар. Иванов, Николов, Илко Трифонов, Чирпанов, Пенев, Николаев, Борисов, Байдаков /Н. Иванов, Савов, Додуров и Мустафов/.