Руски рокери се поклониха на ген. Гурко
Руски рокери се поклониха на ген. Гурко / netinfo

Руски рокери от московския клуб "Стар Райдърс" за втори път посетиха Велико Търново. Тази сутрин те поднесоха цветя пред паметника на Генерал Гурко в парк Марно поле. По- късно гостите разгледаха музей “Възраждане и учредително събрание” и крепостта “Царевец” и отпътуваха за Русе.

Рокерите провеждат мотообиколка на България по повод Годината на Русия у нас и годишнината от Освобождението на страната ни. Програмата им включва посещения на културно-исторически забележителности, като до момента мотористите са разгледали Каварна, Варна, Стара Загора, Бачковския манастир, Асеновград, Пещера, Девин, Петрич, Мелник, Рупите, Рилски манастир и София.

Групата включва около 20 моторджии, които карат над хиляда кубикови мотори „Ямаха”.
Старопрестолната българска столица ни направи силно впечатление и затова повторно сме тук и тази година, сподели Андрей Басовски.

Чуйте го в първия прикачен файл:

Руските рокери бяха посрещнати от търновските им събратя от мотоклуб „Бед Къмпани”. Чуйте още от екс заместник-кмета Стефан Ботев, който е запален моторджия и член на Управителния съвет на клуб „Бед Къмпани”.
С него разговаряме и за организацията на предстоящия мотосъбор на Света гора, който се очаква да събере представители на рокерското братство от целия Балкански полуостров. Чуйте го във втория прикачен файл: