Родните фенове на Манчестър Юнайтед празнуваха двайстата титла в Слънчев бряг
Родните фенове на Манчестър Юнайтед празнуваха двайстата титла в Слънчев бряг / Фен клуб

Официалният Фен клуб на английския шампион "Манчестър Юнайтед" отпразнува рекордната 20- ата титла на отбора по време на двудневна национална среща, съобщи председателят му Емил Йорданов-DJ Емо. Учредената във В. Търново формация събра членовете си от различни краища на страната в курорта Слънчев бряг. Сред тях бе и почетният член на клуба- 50-годишният Манчестър Юнайтед Левиджов от Свищов. Колоритният мъж предизвика небивал интерес сред фенове от Норвегия, които с готовност се присъединиха към мероприятията на българските запалянковци. Десетилетната съдебна сага на свищовлията, който инвестира усилия, време и средства, за да получи името на любимия си тим, се оказа впечатляваща и дори заразителна за норвежките фенове. Ще последвам този пример, желая да се казвам Манчестър Юнайтед", зарече се в Слънчев бряг мъж от норвежката агитка на английския гранд. Манчестър от Свищов се видя принуден да раздава автографи и да позира за снимки със съмишленици от другия край на Европа.

Кулминацията на двудневната национална среща на Фен клуба бе шествие, преминало през централните части на курорта, което увлече отдъхващи на Черноморието почитатели на "Манчестър Юнайтед" от целия континент.

Участниците в националната среща направиха и анализ на дейността си през първото полугодие на 2013. Сред свършеното са футболни турнири за деца в неравностойно положение, празненства и ремонти в детски градини, фестивали и дарения, кръводарителски акции... По думите на Емил Йорданов членовете на официалния Фен клуб на "Манчестър Юнайтед" у нас са пример за толерантност и осъждат агресията на някои ултраси. 

Младата медицинска сестра от Бургас- Стефи, грабна сърцата на публиката и стана Мис Юнайтед на организирания конкурс. Фен клубът на Манчестър Юнайтед, създаден във В. Търново, е единствената структура на Балканите, призната и легитимирана от английския шампион. Факт е, че от ръководството на Юнайтед са отказали регистрация на клубовете в Сърбия и Македония.

172- ама са регистрираните в момента членове на организацията, като най-малкият е едва на годинка. Сред тях е и рапърът 100 кила.