Ремонтират проблемен участък между селата Горна Липница и Патреш
Ремонтират проблемен участък между селата Горна Липница и Патреш / Sofia Photo Agency, архив

Ремонт на проблемния участък между селата Горна Липница и Патреш в Община Павликени извършват от Областното пътно управление. Отсечката е част от републиканския път Полски Тръмбеш - Горна Липница - Патреш и заради лошото й състояние местни жители нееднократно са сигнализирали институциите.

За запълване на дупките по пътното платно са докарани 22 тона асфалтова смес. Остава необходимостта от пълна рехабилитация на третокласния път.

За извършването на ремонтни дейности по проблемния участък кметът на Павликени инж.Емануил Манолов се застъпи още в първите седмици след встъпването си в длъжност. Той обсъди възможностите за възстановяване на пътя на среща в Агенция „Пътна инфраструктура".

Около 3 млн. лв. са нужни за пълната рехабилитация на проблемния участък, стана ясно след среща на кмета с председателя на Управителния съвет на пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

Преди ден инж. Манолов изпрати до великотърновските депутати настояване да съдействат за включването на средства за пълна рехабилитация на проблемния участък при разглеждане на второ четене на Закона за държавния бюджет на Република България за 2012 г.

Към писмото, адресирано до Бойко Великов от БСП и Евгени Стоев от ГЕРБ, са приложени и докладни записки от кмета на с.Горна Липница, от директора на СОУ „Бачо Киро", което е средищно за учениците от тези села, сигнално писмо от началника на РПУ-Павликени, както и снимков материал за състоянието на пътния участък.

Заради лошото състояние на пътя са докладвани множество технически аварии на училищните автобуси, извършващи всекидневно превоз по въпросния участък. Транспортната фирма, която е спечелила обществената поръчка за превоз на пътници, пък отказва да изпълнява редовните си курсове в този участък. Лошото състояние на отсечката ще повлияе и на снегопочистването през зимния сезон.

"Този ремонт го чакаме от 3 години, затова и звъннах на общинския кмет да изкажа адмирациите си, щом видях машините да го поправят", коментира кметът на Горна Липница Юлко Палов.