Регионална среща на поколенията във Велико Търново
Регионална среща на поколенията във Велико Търново / Дарик нюз

Регионална среща на поколенията ще се проведе днес във В. Търново, съобщи ръководителят на Европейския информационен център в старата столица Теодора Калейнска. В нея ще се включат над 120 души - доброволци, работили в центровете Европа Директно в Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора, Габрово, Трявна и В. Търново, както и пенсионерски клубове и групи от възрастни хора и инвалиди.

Регионалният форум започва в 10,15 ч. с поздрав на деца от ЦДГ „Пролет". В програмата са включени представяне на инициативата „Спомни си онова време", изложба на картини на 80- годишния Вълчо Вълчев от Шумен, кулинарна и битова изложби, интервюта с възрастни хора на студенти от кръжока по устна история към Великотърновския университет и студентски клуб „Европа".

По време на срещата ще бъде отчетена и кампанията „Споделено минало, общо бъдеще", по време на която бяха реализиране десет  минипроекта на пенсионерски клубове от Великотърновска област. Теодора Калейнска информира още, че те ще приключат на 10 декември, а най- добрите практики ще бъдат представени на национална конференция в София. Инициативата е част от мероприятията, свързани с обявената от Европейската комисия 2012 година за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.