Разбиха престъпна група за разпространeние на наркотици
Разбиха престъпна група за разпространeние на наркотици / Sofia Photo Agency

Престъпна група за търговия и разпространение на наркотици е разбита при спецоперация в Бяла черква, община Павликени. В акцията са участвали служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново и на районните полицейски управления в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Стражица.

Задържаните са трима млади мъже от Павликени - 23 годишен криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, сочен за тартор на групата, 24 годишен - също криминално проявен и осъждан за кражба, и 22-годишен младеж. Те били засечени непосредствено след наркосделка.

Тримата пътували в лек автомобил "Фолксваген Голф". При вида на униформените - двама от които стояли зад колата им, 23-годишният, който шофирал колата, включил задна скорост, ударил единия от полицаите, след което натиснал педала на газта и потеглил. Не могъл обаче да овладее голфа и самокатастрофирал. Оказана е медицинска помощ на служителя на реда, който за щастие е с леки охлузвания.

Последвал оглед на място, при който е иззето найлоново пликче с 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин при направения наркотест.
В хода на извършените претърсвания в жилищата и колите на тримата, както и в търговски помещения в Павликени и Бяла черква, са открити още 20 грама от същия наркотик и 10 грама марихуана.

Разследващите влезли в следите и на 32-годишен мъж от Бяла черква, известен на МВР и осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Той бил в тясна връзка с тартора на групата, установили криминалистите. Двамата били главните играчи в разпространението на дрога в този регион - отговаряли за доставката и съхранението на наркотиците. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми, постановено е 72-часовото им задържане. По случая е образувано досъдебно производство.