Президентът Румен Радев отказа да коментира искането до ДАНС на секретаря му по сигурност и отбрана Пламен Узунов за достъп до строго секретна информация и препрати журналистите към чиновниците в Президентството. Преди дни от Държавната агенция по национална сигурност съобщиха, че президентския секретар е поискал достъп до документи с гриф "строго секретно" месец преди ареста му. Пламен Узунов е обвиняем по дело за търговия с влияние заедно с бизнесмена Пламен Бокобов. 

"Не мога да коментирам това съобщение. Има си човек, който отговаря за сигурността на информацията в президентството, отнесете го към него", избяга Радев от въпроса.

"България се събуди! И както е казал Вазов „И в няколко дена тайно и полека, народът порасна на няколко века“. Слушам и виждам плакатите на хората, виждам млади и стари с трибагреника и мисля, че преживяваме някакво пречистване, защото след години на лъжи и унижения българите изричат истините с кураж и с достойнство. Изходът е само един оставка на правителството и главния прокурор, и предсрочни избори, заяви Радев от Велико Търново.

Президентът беше категоричен, че не одобрява рокадите в президентството. "Това е опит за печелене на време, от който губи България", каза той.