Продават билети за Сцена на вековете и в изнесени каси
Продават билети за Сцена на вековете и в изнесени каси / DarikNews.bg, архив

И в три изнесени каси вече се продават билети за Летния оперен фестивал „Сцена на вековете", който ще се проведе от 19 до 28 юли на крепостта Царевец във Велико Търново. Те се намират пред входа на Архитектурно-музеен резерват „Царевец", в Централната поща и в МДТ „Константин Кисимов". Работното им време е от 11,00 до 19,00 ч. и ще останат отворени до 28 юли, включително.

Билети за представленията от афиша на фестивала могат да се закупят в Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев" № 5 във Велико Търново, онлайн през сайта www.velikoturnovo.info, както и в магазините от веригата „Първи петли" в старата столица.

От 20 до 50 лева е цената на билетите за оперните заглавия, а за балетните представления - от 20 до 40 лева. По 10 лева са билетите за пенсионери, ученици и студенти за всичките фестивални вечери. Намалението може да се ползва срещу представен документ. Децата до 7-годишна възраст могат да посетят безплатно фестивала без да ползват самостоятелно място.

За първи път в продажба е т.нар. „Семеен" билет  за двама възрастни и две деца до 18 години. Той е на цена 50 лв. и важи само за секторите C и D. При закупуването на билети за едно оперно и едно балетно представление ще се ползва 10 лв. отстъпка от балетния билет. Билетът „Опера и балет" ще е за едно и също фиксирано място за двата избрани спектакъла във всички сектори. 10% отстъпка получават зрителите, закупили електронни билети през сайта www.velikoturnovo.info.

Летен оперен фестивал „Сцена на вековете" се реализира по проект на Община Велико Търново „Създаване и промотиране на иновативни културни събития - Летен оперен фестивал „Сцена на вековете" по ОП „Регионално развитие" 2007-2013.