Премиерът подкарва мощен мотор за откриването на рокерския събор на Света гора
Премиерът подкарва мощен мотор за откриването на рокерския събор на Света гора / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев ще присъства тази вечер на откриването на Балкански мото-рок събор на хълма Света гора. Той ще подкара мощен мотор, за да се присъедини към хилядите рокери, дошли от целия Балкански полуостров.

Официалното откриване на събора ще бъде с водосвет от 20,00 часа на хълма Света гора. Час по-късно ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина”.
До късно през нощта на сцената на хълм Света гора ще свирят рокаджиите от румънската банда “Трупър”, които са подгряващи на “Айрън Мейдън”. Към тях ще се присъединят и музикантите от “Ахат”.

Премиерът ще се включи и в почетната обиколка на В. Търново в събота от 11.30 часа, когато хиляди рокери на мощни машини ще преминат по главните улици на града и ще се поклонят на гроба на цар Калоян в двора на църквата „Св.40 мъченици”.

Съборът се провежда за втора поредна година, организатори са рокерите от великотърновските клубове “Бед къмпани” и “Боляри”. Мотото тази година е „Respect freedom” или „Уважавай свободата”.

В програмата, която ще продължи до неделя, са включени атрактивно каране на мотори и състезание на скоростна отсечка, надпиване с бира, пейнтбол, рицарски двубои и много рок-концерти.
20 тона бира и над 20 000 кебапчета са приготвили организаторите за събора.

Участниците във всички състезания с мотори ще бъдат напълно екипирани и обезопасени. До тежките машини няма да се допускат употребили алкохол, защото и тази година мотосъборът пропагандира толерантност на пътя и безопасно шофиране, казаха организаторите.