18-годишен пиян и без книжка помете три паркирани коли в оживен квартал в Лясковец, предава NOVA.

Инцидентът е станал около 2 часа след полунощ в нощта на 26 срещу 27 декември. Младежът е избягал, сваляйки номерата на автомобила, който е взел от майка си.

Даниел Спасов пристига първи на мястото на случилото се. „Беше младо момче, което казваше, че трябва да се махне от мястото. „Пил съм, пил съм”, обясняваше той. Издърпа регистрационните табели, хвърли ги на задната седалка и избяга. Полицията дойде веднага и започна да го търси”, обясни мъжът.

Пиян и без книжка: 18-годишен блъсна три коли в Лясковец

Според Спасов в конкретния случай има чувство на безнаказаност. „Случила се е белята, ударил е две коли, добре. Но да си свалиш табелите, да изхвърлиш ключовете на колата, не мога да го възприема. В младите виждам това чувство на безнаказаност много често”, е мнението му.

Някои от собствениците на засегнатите коли отказаха да говорят пред NOVA с обяснението, че автомобилите им не са толкова засегнати или пък, защото не искат да се показват и да се вдига много шум.

„На мястото дойдоха дежурни прокурори. И се премина в едно пазарене: „Тези коли не струват 10 000 лева, ще се оправят лесно, няма да ги пишем тотални щети”. Още тогава обяснихме, че има свидетели на това как шофьорът е казал, че е пиян и е вземал. И изведнъж да кажат, че тези коли не струват 10 000 лв. Е, как го прецениха?”, попита Спасов.

На 18-годишния шофьор не може да му бъде взета проба за алкохол, няма свидетели и постфактум е видян да кара колата.
nova.bg