Пламен Стайков спечели рали Стари столици
Пламен Стайков спечели рали Стари столици / netinfo

Екипажът на великотърновския клуб „Мегапорт"- Пламен Стайков с навигатор Слав Ландов, спечели 43-ото издание на рали „Стари столици".

Със своето „Мицубиши Лансър Ево 9" двамата завършиха  на 16.8 секунди преди националните шампиони от „Виваком Рали Тим" Димитър Илиев/Янаки Янакиев с „Шкода Фабия S2000".

В състезанието стартираха 25 екипажа, а до финала стигнаха 17 от тях.

В „Стари столици" Стайков бе най- бърз в осем от единадесетте специални етапа и бе подкрепян бурно от феновете навсякъде по трасето.

Ралито бе първото, в което Стайков и Ландов стартираха от името на „Мегапорт", и дебютно за другия екипаж на клуба- Мирослав Ангелов и Петър Илиев със „Ситроен Саксо".
Ангелов завърши втори в клас „А/6" и е на 12- то място в генералното класиране. Той имаше проблем със скоростната кутия и премина всичките 6,8 км  на един от атапите само на четвърта скорост. С представянето си двата екипажа донесоха отборната победа за „Мегапорт".

Лош късмет извадиха великотърновците Емил Денев и Богомил Ненов от „Ви Джи Рали Тим" с „Рено Клио Спорт", които се удариха в бордюра на обратен завой в предпоследния скоростен етап и отпаднаха от ралито.