Откриват куклена сцена за малки и големи в салона на читалище Искра
Откриват куклена сцена за малки и големи в салона на читалище Искра / Дарик нюз, архив
Откриват куклена сцена за малки и големи в салона на читалище "Искра"
62965
Откриват куклена сцена за малки и големи в салона на читалище "Искра"
  • Откриват куклена сцена за малки и големи в салона на читалище "Искра"

Великотърновският театър ВЕСЕЛ открива днес (6 април) куклена сцена в салона на читалище „Искра". Първата постановка, която ще видят най-малките болярчета от 11,00 часа, е „Принцесата и граховото зърно". Това е последното класическо заглавие от афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев.

Идеята е всяка събота от 11,00 ч. на сцената в читалище "Искра" да бъдат представяни спектакли за семейна публика, обясни директорът на Театър ВЕСЕЛ Веселин Василев. Проектът ще продължи до края на годината и предоставя богата палитра от представления, които са селекционирани от игралните афиши на театър ВЕСЕЛ и на държавните куклени театри в  Русе, Сливен и Ст. Загора.

Подбрани са спектаклите: „Хитър Петър", „Цветна приказка", „Храбрият оловен войник", „Принцесата и граховото зърно", „Коледни сънища", „Госпожа Жител и господин Пазител",„Пепеляшка", „Грозното патенце", „Косе-Босе", „Жабокът-цар", „Бяла приказка„Трите прасенца", „Мечо Пух", „Който не работи, не трябва да яде", „Житената питка", „Неродена мома", „Снежанка", „Спящата красавица", „Задави се Меца", „Котаракът в чизми" и „Копче за сън".

Вече е готов афишът с представленията до края на този месец. За 13 април е предвиден спектакълът „Пингвинчето Фраки", който е най-дълго играният в репертоара на търновския театър "Весел". На 20 април зрителите ще гледат "Пепеляшка" на Държавен куклен театър - Русе, а на 27 април ще гостува сливенският Държавен куклен театър със "Снежанка".

Билети ще се продават половин час преди началото на представленията на място в читалище "Искра", обясни Василев.

Чуйте повече от него в звуковия файл.