/ Община Велико Търново

С церемония и освещаване официално бе открит новият корпус на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, съобщиха от Общината.

Община Велико Търново

В сградата, която е свързана чрез топла връзка с основния стационар на лечебницата, са преместени инфекциозното, неврологичното, ортопедичното, родилното отделение и неонатологията, които досега бяха във втората болнична база в кв. „Варуша“.

Международното изложение „Културен туризъм“ събира стотици участници във Велико Търново (СНИМКИ)

Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи откриването и подчерта, че след повече от 30 години, в които се говореше за сливането на т.нар. Нова и Стара болница, днес то вече е факт.

„Поздравявам ръководството и изпълнителния директор д-р Стефан Филев, заедно с всички, ангажирани в реализацията на така важния за Велико Търново и целия регион проект.

Община Велико Търново

Вярвам, че със завършването на новата част на МОБАЛ великотърновци ще получават още по-добри медицински грижи, а младите лекари ще имат едни от най-добрите условия за специализация.

Това е много добра основа, за да продължи развитието на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, която вече се доближава до нивото на университетските болници в страната, а местната власт ще съдейства с каквото нужно за този процес.

Община Велико Търново

Благодаря на лекарите, на медицинските сестри и на всички здравни специалисти, които през последните трудни две години работиха самоотвержено за спасяването на стотици човешки животи и бяха здрава опора на обществото.

Пожелах им да бъдат здрави, все така отдадени на благородната им професия и винаги да доказват смисъла на Хипократовата клетва“, каза по време на церемонията Даниел Панов.