Операторите на тел. 112 не познават района, който обслужват, твърдят огнеборци
Операторите на тел. 112 не познават района, който обслужват, твърдят огнеборци / netinfo
С въвеждането на единния телефон за спешни нужди 112 възникнаха доста недоразумения и неточности, коментират огнеборците в Горна Оряховица. Сигналите се получават в Русе, от там се предават във Велико Търново и едва тогава стигат до Горна Оряховица. Докато стигне до целта, информацията често се видоизменя. Това се дължи на слабото познаване на района и особеностите му от дежурните на телефона. Стига се и до объркване с имена на улици и местности на територията на общината. Не са малко и фалшивите обаждания на 112.
7 големи пожара са горели от началото на летния сезон в община Горна Оряховица. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. Няма регистрирани пожари в горски и житни масиви.
2 от пожарите са били в трафопостове в Горна Оряховица. Щетите от инцидентите са незначителни. Регистрирани са и три пожара на автомобили. За по-малко от три седмици, служителите на противопожарната служба са гасили два пожара в горнооряховска фирма, занимаваща се с производство на химикали. И при двата пожара няма пострадали хора и обгазявания, нанесени са щети основно на материалите свързани с основната дейност на фирмата.
Освен за пожари огнеборците през последния месец са били викани неколкократно за помощни операции. Най-често са помагали на хора, забравили ключовете си в жилището и останали заключени навън. Такива случаи има в Горна Оряховица, в Лясковец и в Долна Оряховица.