Общинското ръководство на БСП се разграничи от председателя си
Общинското ръководство на БСП се разграничи от председателя си / netinfo

Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП във В. Търново се разграничи от председателя си Стоян Витанов след изнесени от него данни за ощетяване на Общината чрез неизгодни замени на земеделски земи.

В позиция на Изпълнителното бюро и на групата общински съветници от Обединена левица се посочва, че обвиненията са безпочвени, не отговарят на истината, а информацията е подвеждаща и извадена от контекста на конкретните разпореждания с общинско имущество.

На общинско партийно заседание в края на миналата седмица Витанов каза, че общински съветници, включително и от БСП, са съпричастни към ощетяване на Общината със 7,5 милиона лева.

„Цитираните замени съответстват на закона и цените са определени по нормативно установена методика от лицензирани оценители”, се казва в позицията на общинското ръководство на БСП.

От там информираха още, че на заседанието е приет отчет за работата на съветниците от група „Обединена левица”, дадена е положителна оценка за дейността и и всяко друго мнение не отговаря на истината.