Община Трявна може, а община Велико Търново…?
Община Трявна може, а община Велико Търново…? / Община Трявна

На чисто нова лекоатлетическа писта се радват жителите на Трявна. Съоръжението е на стойност близо 700 хил. лева. и е изградено със средства от Министерството на спорта. Договорът е подписан на 19 декември 2008 г. с тогавашния председател на ДАМС- Весела Лечева. Между другото два пъти избирана за народен представител от В. Търново. Само преди десетина дни пистата, която отговаря на всички изисквания за провеждане на международни състезания, бе окончателно завършена. В сряда на нея футболните съдии, ръководещи срещи в "А" и "Б" групи, покриха тестовете си за физическа подготовка.

Семинарът бе открит от кмета на Общината инж. Драгомир Николов, който освен че поздрави реферите и им пожела успешен сезон, разказа и за плановете си за спортната инфраструктура. Градоначалникът не смята да спре само до пистата. Вече е внесен проект на стойност 5 842 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. Ако бъде одобрен, стадион „Ангел Кънчев" ще получи нова административна сграда, 3000 седящи места, поливна система и осветление! В града ще бъдат изградени две нови спортни площадки, а спортният комплекс в Плачковци- напълно обновен.

В община Трявна живеят малко над 10 000 души. Футболният клуб се състезава в Северозападната „В" група, а лекоатлетически няма.

Жителите на община В. Търново са седем пъти повече. Спортните клубове над 70, лекоатлетическите- пет. В същото време южната част на стадион „Ивайло" е като претърпяла бомбардировка, пистата прилича на юфка и разрушава ставите и мускулите на десетките търновци, тичащи вечер по нея.

Община В. Търново не е правила и печелила проекти за обновяване на спортната си база. Апропо, като изключим тези за двете спортни площадки с изкуствена настилка в СОУ „Г. С. Раковски", за които получава адмирации дирекция „Образование". Но си има заместник- кмет по въпросите на спорта Йордан Грозданов, който впрочем е между тичащите, старши експерт по спорта - Мирослав Паничаров, шеф на Спортни имоти - Пламен Колев и други служители, които получават заплати. Въпросът е за какво?