/ netinfo
Във връзка със стартиралите процедури за подбор и наемане на безработни лица, община Свищов успешно подаде четири заявки, по следните процедури: „Обучения и заетост“, „Обучения и заетост за младите хора“, „Старт на кариерата“ и „Нова възможност за младежка заетост“. 

Община Свищов и СА „Д. А. Ценов“ подписаха меморандум за сътрудничество

Две от процедурите са насочени към безработни лица с трайни увреждания и намалена работоспособност, които са следните: „Обучения и заетост“ , която е за лица на възраст над 29 години и „Обучения и заетост за младите хора“, която е за лица до 29 години. И по двете процедури, заетостта ще е с продължителност 24 месеца. Общината е подала заявка за наемането на общо 6 лица. 

„Старт на кариерата“ и „Нова възможност за младежка заетост“ ще осигурят заетост за общо 7 лица, младежи на възраст до 29 години. По тези схеми, ще бъде осигурена заетост съответно за 9 и 6 месеца. 

Община Свищов ще участва в 4-та среща на местните лидери Китай-ЦИЕ „16+1“

Желаещите да се включат в процедурата за подбор задължително трябва да са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ - град Свищов. След приключване на процедурата по подбор на лицата, същите ще бъдат наети по трудов договор.