/ netinfo
Община Свищов, като номинирана от Министерството на икономиката, Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Национално сдружение на общините в Република България ще вземе участие в 4-та среща на местните лидери Китай-ЦИЕ „16+1“, която ще се проведе на 20 октомври 2018 г. в Националния дворец на културата, в град София.

Сребърната медалистка от националния кулинарен конкурс на БХРА получи почетен знак и грамота от кмета на Свищов

Форумът, на който ще присъства кметът на Свищов Генчо Генчев с екип от експерти, ще се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“ и ще включва две пленарни сесии. Първата е насочена към селското стопанство и туризма, а втората към индустриални и демонстрационни паркове, зони и малки и средни предприятия.

Очаква се на мегафорума да присъстват около 700 участници, 250 представители на над 20 китайски провинции, местни власти и китайския бизнес, както и гости на другите държави от Централна и Източна Европа.

Основната цел на срещата е осигуряване на платформа за задълбочаване на сътрудничеството между местните власти и бизнеса от ЦИЕ и Китай, както и представяне на възможностите на българските общини за инвестиции на местно ниво.

Община Свищов представи своя опит във форум за споделяне на добри практики на общините

Предвидено е представяне на 4 презентации от кметове на български общини, включващи възможности за инвестиции в България, като Свищов е една от тях.

Лично кметът на Общината Генчо Генчев, с експертен екип, ще презентира възможностите за инвестиции и бизнес в Свищов и региона. Ще бъде промотиран Дунавският индустриално-технологичен парк „Свищов“ и благоприятното геостратегическо местоположение, съотнесено към евро-азиатските коридори.

Това от своя страна, само по себе си е изключителна възможност и предпоставка за установяване и развитие на сътрудничество и подобряване на бизнес климата в Свищов и общината.
 
Инициативата „16 + 1“ за сътрудничество между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа е важен механизъм за стимулиране на политическия диалог, инвестициите, търговските и икономическите отношения и сътрудничеството в широк кръг от области. Чрез участието си в този форум, община Свищов ще намери своето заслужено място в перспективните икономически региони в Югоизточна Европа.