НВУ В. Левски на второ място в Общоармейския шампионат по стрелба с пистолет „Макаров
НВУ В. Левски на второ място в Общоармейския шампионат по стрелба с пистолет „Макаров / netinfo

На второ място в комплексното класиране на Общоармейския шампионат по стрелба с пистолет „Макаров" се класира отборът на НВУ „В. Левски". Преди великотърновци са само представителите на 68- ма бригада „Специални сили"- Пловдив, трети е тимът на Сухопътни войски. Със сребърни медали се окичиха дамите Ваня Гаврилова, Десислава Карарадева и Ивелина Жекова и мъжете доц. Марко Златев, подп. Живко Проданов, капитан Димо Пехливанов и капитан Димитър Димитров. Тридневната надпревара се проведе на стрелбището на висшето училище във В. Търново в дисциплините „прецизна" и „бърза" стрелба и събра 10 отбора за мъже и 9 за жени.

В бързата стрелба при жените отборно първи са представителките на 68- ма бригада, следвани от великотърновки от НВУ и състава на Втора лекопехотна бригада- Ст. Загора. Индивидуално златото взе серж. Светла Димитрова от Военна полиция, среброто- Спаска Павлова от 68- ма бригада, а бронза съотборничката и ст. лейтенант Анна Проданова.

При мъжете индивидуален първенец е майор Велко Александров 68- ма бригада, следван от майор Атанас Петров Военноморско училище и лейтенант Веселин Генов от старозагорската лекопехотна бригада. Отборно на върха на почетната стълбичка се изкачиха състезателите от Сухопътните войски, втори са тези от Военна полиция, трети от 68- ма бригада.