Приключи седмото издание на НФФ „Фолклорен извор“ 2017
Приключи седмото издание на НФФ „Фолклорен извор“ 2017
За първи път в рамките на фестивала „Фолклорен извор“ ще се проведе официално научно събитие, насочено към културата, фолклора и етнологията като обединяващ мост между народите. Събитието, което ще се проведе на 2 август, ще бъде първо и за новооткрития Център за култура, образование и отдих в село Царевец. Центърът беше създаден по трансграничния проект „Традиция и танци – мост над река Дунав“, в дейностите на който включва организирането и провеждането на събития от подобен характер.
Програма Interreg V-A Румъния – България, Център за Етнология и Културна Антропология към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Сдружение „Фолклорен извор“ и община Свищов организират национална кръгла маса на тема: „ТРАДИЦИИТЕ ДНЕС – МОСТОВЕ ПРЕЗ ГРАНИЦИТЕ“, на която ще се дискутират теми свързани с традициите, обичаите и културните ценности на народите пренесени през миналото към съвременността. Лектори на дискусионния форум ще бъдат представители на образователни, културни и научни институции от цяла България.
 
С програмата на националната кръгла маса можете да се запознаете на официалния сайт на „Фолклорен извор“ - https://folklorenizvor.com/natsionalna-konferentsia/