Младежки клуб очакват в Шереметя догодина
Младежки клуб очакват в Шереметя догодина / Дарик нюз

Процедурата по обществената поръчка за купуване на климатик за Клуба на пенсионера и инвалида в Шереметя е приключила и до 15-ти декември ще бъде доставен и монтиран, съобщи кметът на Община Велико Търново Даниел Панов по време на срещата си с жителите на селото.

Агенция „Пътища" през пролетта ще довърши направата на тротоарите, както и асфалтирането на пътя. През лятото вероятно ще се обяви процедура за изграждане на сметището. Сепарирането и компостирането на разделно събраните отпадъци е първият етап от проекта, който е финансиран с европейски средства, информира още Даниел Панов. Жителите на селото благодариха за направеното и за това, че са спрени кражбите.

По време на срещата бе поставен въпросът за неефективността на охранителната фирма, чиито представители често отсъстват. Кметът на общината отговори, че договорът на фирмата  е до началото на строителството на новото сметище.

Даниел Панов информира хората още, че са осигурени средства за канализацията в район на селото и предстои до няколко дни да започне работата по този проект.

Жител на селото алармира и за започнало нерегламентирано изсичане на горският масив в района. Почти е изсечена гората, дънерите са изкоренени, запалени, земята е превзета, извършва се самоуправство, коментира той.

Шефът на „Охранителна полиция" към ОД на МВР Иван Каназирски, заяви че сигналът ще бъде проверен, ще се проведе  среща с фирмата, която осъществява охраната на сметището, за да се подобри ефективността.

Кметският наместник на Шереметя- Пламен Петев, направи отчет на първата година от мандата си. Бюджетът на кметството е 54 000 лв. С 3000 лв. е подменена дограмата на кметството. 12 000 лв. са вложени в ремонт на пътища и улици. По програма „Местни инициативи" е поставена ограда на паметника, извършени са и други дейностти. Почистена е детската площадка, монтирана е ограда.

С дарения е стенописана западната страна на църквата. През 2013 г. ще бъде оборудван Младежки клуб. Подготвя се проект за инвестиционната програма за направа на още една чешма в гробищния парк, ремонт на оградната мрежа, пейки и навес за подавки. Ще продължи и облагородяването на терена около автобусната спирка.