Младежите от ГЕРБ-В. Търново с инициатива за по-чист град
Младежите от ГЕРБ-В. Търново с инициатива за по-чист град / снимка: ГЕРБ
Младежите от ГЕРБ-В. Търново с инициатива за по-чист град
68618
Младежите от ГЕРБ-В. Търново с инициатива за по-чист град
  • Младежите от ГЕРБ-В. Търново с инициатива за по-чист град

Членове на младежката организация на ГЕРБ – Велико Търново монтираха на три места в града метални боксове, съдържащи специални торбички. С тях собствениците на кучета ще могат да почистват след своите любимци, каквато е европейската и световна практика. Боксовете са със сигнален оранжев цвят са оставени в парковете, в които има алеи за разходка на кучета.

Специално пригодените торбички от рециклирана хартия са изработени от хора с увреждания, заети в ТПК „Царевец” във В. Търново. Трите бокса ще бъдат периодично захранвани с торбички, а амбицията на младите в ГЕРБ са такива съоръжения да бъдат поставени в повечето квартали на старата столица.

Идеята на МГЕРБ възникна заради факта, че в близост до кучешките алеи в парковете се намират и детски площадки. В една от приемните на местните народни представители от ГЕРБ родители сигнализираха, че докато играят в парка, децата им се натъкват на кучешки изпражнения. С инициативата на МГЕРБ и при отговорност от страна на собствениците на домашни любимци, този проблем ще бъде преодолян, коментира областният младежки лидер Деян Хаджийски. Опазването на чистота, грижата за околната среда и популяризирането на екологичния начин на живот са сред приоритетите на младежите в ГЕРБ – В. Търново, добави той.

Чуйте го в звуковия файл.