Маркес, Гаджалов, Садула и Жандре бележат за победа на етърци в Диарбекир
Маркес, Гаджалов, Садула и Жандре бележат за победа на етърци в Диарбекир / Дарик нюз, архив

Победа с 4:1 в първата си контролна среща в Турция записа отборът на „Етър- 24", информираха от пресслужбата на клуба. Снощи „виолетовите" надделяха над третодивизионния „Йени Диарбекир" на стадион "Ататюрк". Общинското съоръжение в Диарбекир разполага с около 15 000 места със седалки в зелено и червено, вип ложи, до които се стига с асансьор, осветление, козирка и т.н. Единственият проблем бе терена, който се оказа в не добро състояние.

Преди охранявания от над 100 полицаи и стюарди двубой двата отбора се снимаха заедно, а основният акционер в "Етър- 24" Фейзи Илханлъ получи почетен плакет от домакините.

Великотърновският тим поведе с 3:0 до 20- ата минута и като цяло имаше превъзходство. Най- напред Четин Садула навлезе отляво на скорост и намери Жандре, който би високо. В  10-ата минута Ели Маркес напредна, навлезе в пеналта и с диагонален удар откри резултата.

Три минути по- късно последва заучено изпълнение на свободен удар. Анев подаде на Садула, който центрира и Костадин Гаджалов с глава вдигна на 0:2. В 20- ата минута пробив на Станкев завърши с пас към Четин Садула, който направи разликата класическа.

В 24- ата при шпагат на Венци Димитров реферът реши да върне настроението на публиката с дузпа и Гюлсевер със силен удар от бялата точка намали на 1:3. Агитката на "Йени Диарбекир" изригна и оцвети стадиона в зелено- червени димки.

Етърци продължиха да атакуват и удар на Садула от границата на пеналта бе уловен от вратаря, който след това пресече и опасно центриране на Ели Маркес.

В 53- ата минута Четин Садула излезе от дълбочина сам срещу вратаря, но той спаси удара му. Пропуски очи в очи със стража на домакините направиха още Пивати и Нери. В последните секунди на срещата Грегори Жандре бе изведен от Бето и с техничен удар вкара за крайното 1:4.

„Етър": В. Димитров/46 Рашков/, Гайдаров, Гаджалов, Т. Трифонов, Маркес/46 Атанасов/, Петров, Анев/77 Ангелов/, Станкев/46 Нери/, Садула/55 Бето/, Жандре, Пивати /70 Байдаков/.