Мария Башева и Георги Узунов спечелиха конкурса за Най- изразителна рисунка от татко върху корема на мама
Мария Башева и Георги Узунов спечелиха конкурса за Най- изразителна рисунка от татко върху корема на мама / netinfo

Цветя, слънца, котета, деца със и без хвърчила, бебенца, сърца, облачета и цветни ръчички нарисуваха във В. Търново татковци върху големи кореми, но не бирени.
Родиха се и посланията “Светът е в мен” и “Направено с любов” по време на конкурса на “Еврофутбол” за “Най- изразителната рисунка от татко върху корема на мама” в Старата столица, който е част от мащабната благотворителна кампания “Ние чакаме бебе”.
Мотото “Светът е в мен” бе сътворено от Мариола Комитова от село Драганово, община Горна Оряховица. Заради него бъдещата млада майка, която очаква първата си рожба, заслужи една от двете извънредни награди.
Водещият Крум Савов от Нова телевизия връчи втората извънредна награда “Най- добрия помагач на татко” на малкият Виктор, който въпреки своите 5 годинки, даваше ценни съвети на баща си.
Специалното жури определи трите “Най- изразителни рисунки от татко върху корема на мама”. Първа награда- подарък от Piggy’s House- система за хранене “Ден и нощ” бе връчена на Мария Башева и Георги Узунов от Велико Търново. Картината, донесла им приза, изобрази бонбон, в който, хванати ръка за ръка, са майката, бащата и тяхното дете, а над тях пише “Направено с любов”. Двамата са заедно от година и половина и очакват бебенцето си след четири месеца. Вторият подарък от Piggy’s House- одеало от полар, боди, комплект жилетка, панталон и чорапки, отидоха при Светла Кънчева и Ивелин Ламбринов, също от Старата столица. Техните чувства бяха изобразени чрез бебе- ангел, прегърнало голямо сърце. Съгражданите им Даниела Димитрова и Цветан Ачев с произведението “На татко котето” спечелиха третия подарък- пелена, играчка и лигавниче.
Журито в състав: Светлана Колева- социален работник в Център за социална рехабилитация и интеграция към община Велико Търново, Мерсур Сабит- преподавател във Великотърновския университет и Димитрий Любенов - собственик на галерия “Любенов” дадоха и три поощрителни награди: За “Най- ентусиазиран татко” бе определен Свилен Петков от Горна Оряховица, който избяга от работа, за да участва в конкурса, “Най- чаровна мама” стана Марияна Дамянова също от Г. Оряховица, а приза за “Най- контрастна рисунка” бе за Йорданка Йорданова от Велико Търново. Сувенири на “Еврофутбол”, получиха още Весела Байчева, Светла Маринова, Таня Мишева, Зорница Петрова, Цветан Ачев, Станимира Колева и Ваня Иванова. За всички бременни момичета имаше още специализиран дневник- календар за бъдещите родители, тениска и шапка “Печелиш и помагаш”, както и по един брой от списания “9 месеца” и “Стандарт за здравето”.
Кампанията ще бъде удължена до края на април, съобщиха още организаторите. Част от нея са и безплатните училища за бременни. В Монтана, Берковица, Свищов, Г. Оряховица и Павликени те ще отворят врати съответно на 6, 7, 12, 13 и 14 март.